BAHAN-BAHAN:
4 cawan nasi sejuk, dileraikan
1/2 cekak kangkung,
1 keping dada ayam yang dihiris
1 biji telur, dipukul sedikit
1 sudu besar sos tiram
4 biji bawang merah- tumbuk halus
2 ulas bawang putih- tumbuk halus
10 biji cili padi merah Thai- tumbuk halus
1 camca besar ikan bilis, cuci dan rendam sekejap
Secubit belacan
CARA MEMASAK:
1) Panaskan minyak dalam kuali, goreng iakn bilis dan ketepikan.
2) Tumis bawang merah, bawang putih, cili padi merah, hingga harum
3) Masukkan isi ayam dan kacau rata. Masak hingga isi ayam berubah warna. Masukkan sos tiram
4)Tuang telur, masak sekejap dan kacau hingga menjadi telur hancur. Gaul rata.
Tambah garam secukup rasa
5) Masukkan nasi, Gaul rata dan masukkan kangkung. Gaul lagi dan masak hingga kangkung layu sedikit.